TEKNİK DİREKTÖR’ÜN SUÇU NE!

Eren KOÇ | 17 Nisan, 2023

 

TEKNİK DİREKTÖR'ÜN SUÇU NE!

" Teknik direktörün görevine son verildi"  ya da " Başkan biz hocamızın arkasındayız “ der ve çok değil sadece birkaç hafta sonra maalesef yaşanılan fikir ayrılığı veya kan değişikliği yapmak için teknik direktör ile kibarca yollar ayrılır. Kabaca ise kovulur!
Kimi kulüpte Teknik Direktör ELAMAN olarak görülür. Kimin de ise kulübün her şeyi olarak.
Tabi bu durum yani saygı çerçevesinde ülkeden ülkeye, ligden lige de değişir.
Türkiye'de bir kulübün teknik direktörlükte ömrü yaklaşık olarak 9 gün!

Adıyaman FK Başkanı Sn Sait Bey ile telefonda transfer görüşmesi yaptım. Kendisine 9 günde bir hoca değişikliği yapmasının nedeni sorduğumda kendisi kabahatin hocalarda olduğunu ifade etti.
Teknik adam ne yapsın? Kulüp bulmanın ülkemizde bu kadar zor olduğu bir dönem de Adıyaman başkanı gibi bir kulüp başkanı teklif ettiğinde sözleşme 'de güçsüz olması nedeniyle şartlarını masaya koyarken çekinmelerini ifade etmeden imza atıyor. Sonuç tek taraflı fesih...
Sait başkanın sahip olduğu firmanın bayiliğini alsak. Bir kaç ay zarar etmemizin mazereti ile biz yapamadık biz bu sözleşmeyi fesih edelim desek acaba nasıl olur?
Peki arkadaşlar sahada oynayan futbolcular. Suçun büyük kısmı futbolcularda olması gerekirken neden hep başkanlar ve teknik direktörler bu kadar yükün altına girerler.

Chealse örneğine bakalım, Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi başlarında ama şampiyonlar ligini kaldıramadılar.

Başkanları desen adam istediği adamı alıyor. Teknik direktör 1 numara zaten, futbolcular da iyi oyuncular.

Teknik direktör sahaya çıkıp oynayamayacağına göre, başkan da girip gol atamayacağına göre bu futbolcunun da suçudur tamamen.

Tamam diyeceksiniz başkan teknik direktörü seçer ve transfer de etkili olabilir. Üstteki örneğimde görüldüğü gibi Chealsea örneği var. Onlar da kim suçlu peki?

En rahatı bence futbolcular. Trilyonlarca parayı alırlar istedikleri gibi oynarlar ya da oynayamazlar sonra da bütün suç teknik direktöre kalır ve şutlanan o ve başkan olur.
Chealse teknikdirektör saitaybak Adıyaman 1954 erenkoc

Son Gönderiler