TEKNİK DİREKTÖRÜN LİGİ OLUR MU?

Eren KOÇ | 19 Mayıs, 2023

TEKNİK DİREKTÖRÜN LİGİ OLURMU ?

Futbol kulüplerinde görev yapan Teknik adamlar genelde antrenman ve taktik olarak aslında hepsi aynı şeyleri yapmaktadır. Katıldıkları ligde başarılı olan Teknik Direktörler genelde takımlarını şampiyon yapınca hemen yerine o ligin hocası oldukları isimlere yönelmektedirler.
Türkiye'de ve Dünya'da çok güzel örnekleri vardır. 
44 Yıl Boyunca Çalıştırdığı Auxerre'i Amatör Kümeden Alıp Seçkin Bir Kulüp Haline Getiren Guy Roux'un Örnek Başarı Hikayesi..!  Çok da kolay olmayan bu başarı için ne bedelleri ödemiş olan Guy Roux kendisine inanan ve sahip çıkan bir yönetim ile yaptıklarını incelediğimizde hayranlık duymamak elde değil. Kendisi tüm olumsuzluklara rağmen inandığını yolda asla vazgeçmeden devam etmiştir. Sonuç Fransa Amatör kümeden Fransa lig1 de şampiyon olan ve Şampiyonlar liginde yarı finale kadar yükselme başarısını göstermiştir.
4. ligden aldığı, ortalama oyunculardan oluşmuş Watford'u, oluşturduğu hücuma dönük ve pres ağırlıklı futbolla 5 yılda İngiltere'nin zirvesine oynatan Graham Taylor'ın başarısının sonrasında İngiltere Milli Takım Teknik Direktörliğüne uzanan bir başarı hikayesi.
Ülkemizde hemen aklıma gelen, Altınordu ile Hüseyin Eroğlu TFF 3.ligde göreve başladı. Takımı önce TFF 2.lige daha sonra ise TFF 1.lige yükseltme başarısını gösterdi. Süperliğe çıkmayı finalde kaybetti.İsmail Ertekin hocamın Balıkesirspor'u TFF 2.ligden alıp hemen bir sonraki sene TFF 1.ligde de şampiyon yapıp Süper Lige çıkartma başarısını örnek olarak verilebilir.Altliglerde çok kısıtlı imkanları ile yine örnek gösterilecek olan Kırklarelispor Teknik Adamı Bilgin Erdem örnek verilebilir.
Tabiki, Guy Roux  ve Graham Taylor gibi başarı hikayesi Türkiye'de henüz olmadı, âmâ bu olmayacak anlamına gelmez.
Teknik adamlara imkan verilmesi durumunda ligine göre ekibi ile iyi bir ekibe de sahipse kadro mühendisliğini de yapması durumunda başarılmayacak hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.
Taktik  ve Antrenmanları ile  nerede ve ne zaman yapacaklarını iyi bilen bir Teknik Direktör sevk idare edebilen yönetici vasfı ile başarılı olacaktır.
Sonuç olarak bir atasözü ile yazımı sonlandırıyorum.”İyi at yemini kendisi arttırır”  
Guy Roux,Graham Taylor,Hüseyin Eroğlu ,İsmail Ertekin,Bilgin Erdem 

Son Gönderiler